Oyun Nasıl Yapılır
Merhaba değerli arkadaşlar. Bu yazımızda farklı bir konuya değineceğiz. Oyun nasıl yapılır konusunu hiç merak etmiş miydiniz? Her gün saatlerimizi geçirdiğimiz oyunlar acaba nasıl yapılıyor? Acaba biz kendimiz de oyun yapabilir miyiz diye hiç aklınıza gelmiş miydi?
Şimdi sizlere oyun yapma programı adlı bir kılavuzdan söz edeceğiz. Söz konusu oyun yapma programı kılavuzundan yararlanarak sizler de kendi oyununuzu kendiniz yapabilirsiniz.
Evet sizler de internette binlerce oyuncusu bulunan oyunlardan birinin sahibi olabilir hatta ve hatta yaptığınız bu oyunlardan para bile kazanabilirsiniz.
Yanlış duymadınız, https://cantanrikulu.com/mobil-oyun-yapma-programi adresinde bulunan oyun yapma programı adlı rehberi okuyarak kendinize uygun bir mobil oyun yapma programı seçin ve hemen oyun yapmaya yani kendi oyununuzu yapmaya başlayın.
Şimdi sizler için oyun yapmak konusunda biraz daha detaylı bilgiler verelim. Video oyunu geliştirme, organizasyon, hayal gücü, araştırma ve ayrıntılara dikkat gerektiren çok adımlı bir süreçtir. İster büyük bir oyun stüdyosuna sahip bir tasarımcı olun, ister ilk oyununuzu oluşturmak için mobil oyun yapma programlarından birini seçin ve harekete geçin.
Her oyun yapımcısı yaklaşık olarak şu geliştirme aşamalarını takip eder; Ne tür bir oyun yapmak istediğinizi görmek için birkaç oyun konsepti oluşturun. İlk kez oyun yapıyorsanız, küçük başlayın. Farklı türleri ve alt türleri keşfedin, şu anda medyada nelerin popüler olduğunu görün, ardından aklınıza gelen herhangi bir video oyunu fikrini yazın. İlk beyin fırtınası tamamlandıktan sonra, listenizdeki oyunların potansiyel özelliklerini düşünün.
Tavsiye konu : Şekilli Oyun nickleri
Oyun oluşturma kapsamlı araştırma gerektirir. Oluşturduğunuz oyunun türünü araştırın ve basit bir oyun olsa bile bir oyun tasarım belgesi oluşturun. Bu taslak belgeye oyunun baştan sona bütün aşamalarını yazın ve kurgulayın. Ve inşa etmeye başlayın. Artık araştırmanızı yaptığınıza göre oyununuzun çerçevesini geliştirmeye başlayabilirsiniz. Konseptiniz için en iyi programlama dilini ve oyun motorunu seçmeniz gerekecek. Küçük mobil oyunlar için, daha fazla donanıma bağlı oyunlar için gereken ileri teknolojiye ihtiyacınız olmayacak. Geliştirmenin bu aşamasında, oyununuz için kod yazmaya da başlayabilirsiniz. Tabii ki oyun yapma programlarından birini kullanıyorsanız kod yazmakla çok uğraşmayacaksınız. Dolayısıyla yazılım bilgisi olmadan da kendinize ufak tefek oyunlar yapabilirsiniz.
Oyununuzu yaptıktan sonra kendi kendinize test edin. Bütün olasılıkları deneyin ve hatasız bir oyun olduğuna kanaat getirdikten sonra oyununuzu internet üzerinden dolaşıma çıkarabilirsiniz. Oyununuzu çeşitli indirme sitelerine, oyun sitelerine, akıllı telefonlar için oluşturulmuş olan uygulama mağazalarına gönderebilirsiniz. Oyununuzu pazarlama konusunda yardıma ihtiyacınız varsa https://cantanrikulu.com sitesini ziyaret ederek digital pazarlama uzmanı Can Bey’den yardım alabilirsiniz.
Oyun yapma programlarını kullanarak kodlama bilmeseniz bile ufak da olsa kendi çapınızda oyunlar yapabilirsiniz. Bu oyunlar bilgisayarda ya da akıllı telefonlarda oynanabilecek oyunlar olabilir. Yukarıda linkini verdiğimiz oyun yapma programlarından birini edinerek hemen oyun yapma çalışmalarına başlayabilirsiniz.
Bu işi kalabalık bir ekip olarak iş bölümü yaparak daha kısa sürede bitirebilirsiniz. Tabii ki tek bir kişinin oldukça profesyonel ve çok levelli oyunlar yapması beklenemez. Yine de en azından tecrübe edinmek için bu tarz programları kurcalamanız ve bir şeyler yapmaya çalışmanız yerinde olacaktır.