Valorant Van 140 Hatası Nedir?

Valorant 2020 tarihinde çıkış yaptıktan sonra çokça beğeni toplamış ve en tepedeki çok oyunculu oyunlar arasına yerini almıştı. Uzun süredir de zirvedeki rekabette yerini korumaktadır. Bu tarz online oyunlarda sık sık gelen güncellemeler sonrası bazı hatalar olabiliyor. Bu tarz hataların çözümü bazılarında aynı olsa da bazıları farklı çözümleri bulunuyor. Bazı sorunlar eksik dosyalardan kaynaklı veya bozuk dosyalardan kaynaklı olabilir. Bazıları ise sizin ya da oyunun güncel olmaması ile alakalıdır. Bugün size bahsedeceğimiz Valorant van 140 hatası nedir ve bu hatayı nasıl çözeriz.

Van 140 hata kodu, Valorant oyununu başlatmak istediğimizde karşımıza çıkan bir hatadır. bu hata çoğunlukla Valorant için bilgisayarınızın minimum sistem gereksinimlerini karşılamıyor olmasıdır. Eğer donanımınız karşılıyor ise muhtemelen Windows sürümünüzün eski olmasındandır. Ocak 2023 tarihinde yapılan bir güncellemede Valorant, Windows 7 için olan desteğini sonlandırmıştı. Bu yüzden işletim sisteminizi güncellemeniz gerekmektedir.

Valorant Van 140 Hatası Nasıl Çözülür?

  1. İşletim Sistemini Güncelleme:
    • Valorant, Windows 7 ve daha eski sürümleri artık desteklemediğinden dolayı işletim sistemini güncellemeniz gerekiyor. Eğer Win7 işletim sistemlerini kullanıyorsanız, Windows 10 veya 11’e yükseltmeniz gerekmektedir. Bu işlem, oyunun sorunsuz çalışmasını sağlayacaktır. Basit bir işlemdir ve nasıl yapılacağınız internetten araştırabilirsiniz. (Eğer sisteminiz karşılamıyorsa tavsiye edilmemektedir.)
  2. Sürücülerin Güncellenmesi:
    • Bir farklı neden ise donanımsal olabilir ve bu yüzden ekran kartı ve diğer donanımların güncel olup olmadığını kontrol etmemiz gerekmektedir.
  3. Valorant ve Vanguard’ı Yeniden Yükleme:
    • Oyunun kendi yazılımında bir hata olabilir ya da istemeden dosyaları bozmuş olabilirsiniz bu yüzden oyunu tekrar yüklemek de bir çözüm olabilir.
  4. Güvenlik Duvarı ve Antivirüs Ayarlarını Kontrol Etme:
    • Güvenlik duvarı veya antivirüs programlarının Valorant’ı engellemediğinden emin olun. Gerekirse, bu programlarda Valorant için izinler ekleyin veya geçici olarak devre dışı bırakın.

Genelde Van 140 hata kodu, işletim sistemi uyumsuzluğundan kaynaklabilir bundan dolayı sürümünüzü Win10 ya da Win 11 yükseltmeniz sorunu çözecektir. Umarım sorununuzu çözme konusunda içeriğimiz size yardımcı olmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir